Yetişkinler İçin Oryantiring
Bu kaynak, özellikle eğiticilerin eğitimi için hedeflenmiştir. Lise ve üniversite düzeyi için de ders notları olarak kullanılabilir.
Başlangıç Düzeyi
Kapsam, başlangıç düzeyinde genel harita özellikleri ile başlamakta, kentsel oryantiring haritalarının özelliklerinin daha ayrıntılı olarak işlenmesiyle sürmektedir. Herhangi bir harita çizim programı kullanılmadan basit bir kentsel oryantiring haritasının hazırlanması için ipuçları verilmekte, parkur planlamanın özelliklerine değinilmektedir.
Oryantiring sporunda etik değerler ile etik ve teknik nedenlerle diskalifiye gerektirecek durumlar anlatılmakta, bir oryantiring etkinliğinin düzenlenmesinde gözönüne alınacak aşamalar ve ayrıntılar kapsanmaktadır.
Bu düzeyin sonunda okuyucu
Bir oryantiring haritasının genel özelliklerini bilir
Kentsel oryantiring haritasının özelliklerini bilir ve bir kentsel oryantiring parkurunu başarıyla tamamlayacak donanımı kazanır
Katıldığı bir etkinlikte neleri gözönüne alması gerektiğini, etik değerleri ve diskalifiye nedenlerini bilir
Kendisi bir okul bahçesi, bir kent parkı veya üniversite kampusunu, oryantiring standartlarına göre çizmenin esaslarını kavrar
Basit bir kentsel oryantiring parkuru tasarlayabilir, hedef bilgilerini ve bunların sembollerini bilir
Ders #1: Oryantiring haritasının temel özellikleri
Ders #3: Kentsel Oryantiring haritası
Ders #4: Bir Kentsel Oryantiring Parkuru
Ders #5: Hedef bilgi çizelgesi
Orta Düzey 1 |
Bu düzeyin sonunda okuyucu
Kısacası bu düzeyin sonunda basit bir arazi parkurunu rahatlıkla tamamlayabilir, patikadan ya da çizgisel özelliklerden ayrılacak noktaya gelir.
Ders #1: Basit düzeyde rota belirleme
Ders #2: Haritayı çevreyle bağdaştırma